Grupna meditacija

 

piše Damir Barušić

piše Damir Barušić

Meditacija nam služi da se spojimo sa vlastitim bićem i svojim istinskim težnjama duše i duha.

Ljudi su oduvijek meditirali, čak i u vremenima kada nije vladala tolika užurbanost, komunikacijska i umna aktivnost. U današnje vrijeme užurbanosti i stresa i društveno nametnutnih normi življenja nije potrebno naglašavati značaj koji ima naš odmak od toga i primirivanje i vraćanje svojim istinskim potrebama.

Koristi meditacije su višestruke. Kroz meditaciju uravnotežujemo sebe na razini osnovnih aspekata od kojih se sastojimo: materijalnog, emocionalnog, intelektualnog i duhovnog čime stvaramo uvjete za iscjeljenje sebe od fizičkih bolesti i emocionalnih trauma, stvaramo bolje odnose, stvaramo preduvjete za izražavanje svojih vrijednosti, vrlina i talenata. Općenito poboljšavamo kvalitetu svog života, a time i kvalitetu okruženja u kojem živimo , posljedično i cijelog svijeta.

Organiziram grupnu meditaciju na daljinu, 1 puta tjedno u trajanju od cca 30-ak minuta, trenutno subotom u 21,00 sat, svaki puta sa drugom temom .

Dosadašnje teme su bile : zahvalnost, ljubav, odgovornost, dijeljenje sebe sa drugima, poniznost, hrabrost, prihvaćanje i iscjeljivanje emocionalnih rana, odnos prema Majci Zemlji, svjesnost, odlučnost, povjerenje, optimizam, obraćanje pažnje na ono što imamo a ne na ono što nemamo, opraštanje, živjeti i biti ono što jesmo, ništavilo, svjestan izbor pozitivnih misli, zdravlje, meditacija, usklađenost sa samim sobom i Svemirom, bezbrižnost……

Meditacija se provodi u vlastitom domu ili tamo gdje se zateknete u vrijeme meditacije.

Ako se želite više informacija o dosadašnjim meditacijama ili se želite pridružiti ovoj grupnoj i besplatnoj meditaciji, učlanite se u našu FB grupu ( https://www.facebook.com/groups/1531092250490490/) , a ukoliko niste na facebooku, pošaljite svoje ime i prezime i mail adresu na moj mail( damir.barusic1@gmail.com) i obavjesti o temi meditacije ćete dobivati putem vašeg maila.

Meditaciji se može pridružiti svaka osoba koja na taj način želi stvoriti novu pozitivnu energiju za sebe, svoje najbliže, zajednicu i svijet.

Tijek meditacije:
-prvih 7-8 minuta : primirivanje, opuštanje tijela, svjesno i opušteno disanje, primirivanje misli
– slijedećih 7-8 minuta : ”uvodimo” temu kroz vizualizaciju u meditaciju na način da lagano, nježno i bez napora preispitujemo značaj te teme za naš život i koliko je prisutna u dosadašnjem životu
-slijedećih 7-8 minuta : ”uvodimo” temu u naše bliske odnose i trenutne situacije koje su nam prioritetne, a zatim proširujemo tu temu kroz vizualizaciju i implementiranje te teme u zajednicu u kojoj živimo, cijelu državu i na kraju na cijeli svijet
-slijedećih 7-8 minuta: ”pripremamo” sebe da temu meditacije živimo kroz sve odnose i situacije u svakodnevnom životu, što je i glavni cilj meditacije

Ove napomene su okvirne i nemojte se previše baviti izvedbom meditacije i vremenima i da li ste nešto napravili po određenom obrascu, tehnici ili nečemu drugome.

Najbitnija je vaša namjera i želja da sebe, svoju okolinu i svijet učinite radosnijim. Sve ostalo će sjesti na svoje mjesto ako će vam prioritet biti radost učestvovanja, druženja, mijenjanja sebe u sretnije biće koje će biti izvor radosti i koje će kroz tu svoju unutarnju radost doticati druge osobe koje vas okružuju te biti njihov maleni ali snažan motiv da i oni krenu ka radosnijim izborima u svojim životima.

Dobrodošli na meditaciju i zahvaljujem vam se na učestvovanju  u stvaranju boljeg i radosnijeg svijeta u kojem živimo.

.
Damir Barušić, voditelj meditacije

.

https://dodir-svjesnosti.com/intuitivni-razgovori-dodir-svjesnosti/

Oglasi